Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков обяви пред БНТ, че номинираният за

...
Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков обяви пред БНТ, че номинираният за
Коментари Харесай

Радомир Чолаков: Проф. Габровски ще подбере сам екипа си

Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков разгласи пред Българска национална телевизия, че номинираният за министър председател проф. Николай Габровски ще договаря за сформиране на експертно държавно управление на малцинството, което да получи поддръжка от останалите партиии.

Според него проф. Габровски има нужните качества за премиерското кресло. Той ще подбере самичък екипа си.

" Добрият министър председател би трябвало да бъде преди всичко човек. Да има емпатия, да е хуманен и да обича хората. Да обича българите и да желае да се грижи за тях. Аз мисля, че проф. Габровски има това. На второ място би трябвало да има необятна експертиза, на трето място би трябвало да може да работи с хора. Смятам, че Габровски го е посочил това с качества. Разбира се, че той няма да взема решение рецесиите самичък, а с екипа, който ще сформира. Но съм сигурен, че с неговите качества, той ще подбере екипа си и че той ще бъде оптимално безукорен ", добави той.

Чолаков дефинира разговора като доста сложен.

" То става към този момент смешно - Борисов, Борисов...тази ненавист явно мъчно се преодолява. След година и половина ръководство на смяната или " шмекерия ", както беше казано през вчерашния ден от президента, положителните качествени хора стартират да схващат, че не трябва нещата да се оставят по този метод и че те би трябвало да се ангажират. Проф. Габровски като получаваше мандата два пъти сподели думата " дълг ". И ние му имаме вяра, че това е дълг. Не може повече положителните хора да стоят настрани от политиката. Всеки, който усеща отговорност към страната, би трябвало да се ангажира. И най-интересното и най-хубавото е, че тези хора намират в ГЕРБ политическата мощ, която може да бъде знак на положителната смяна, колкото и необичайно да ви звучи това ", уточни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР